Хиляди се събраха за нея на площад Княз Александър Първи за

...
Хиляди се събраха за нея на площад Княз Александър Първи за
Коментари Харесай

Папата в Неделната Света литургия: Божията любов е по-голяма от всяко огорчение или грях

Хиляди се събраха за нея на площад " Княз Александър Първи " за Неделната Света литургия на папа Франциск, съобщи Нова тв.

При идването си на площада папа Франциск поздрави Сестрите Еевхаристинки и събралите се хора. Пред сцената, на която папата ще отслужи Светата литургия, се събраха множество хора. За тези, които няма да могат да устоят цялата литургия прави, са ситуирани столове тъкмо пред сцената. По целия бул. " Цар Освободител ” са ситуирани видеостени, на които ще се излъчва литургията.

" Бог приканва, Бог изненадва, Бог ни обича, Бог обича! На крайбрежията на езерото на Галилея, където Бог вика Петър, той го приканва да остави занаята на рабаря, но въпреки веста за неговото възкресяване, Петър се връща към предходния живот. Така става с всички следовници на Бога. Сякаш те се връщат обратно. Петър още веднъж взима мрежите в ръцете си, още веднъж поема тежестта на страданието, на разочарованието, даже и предаването е нещо доста мъчно в сърцето на следовниците. Болката е белязала техните сърца. Господ знае какъв брой е мощно изкушението за нас да се върнем към това, с което сме се занимавали преди. По същия метод мрежите на Петър са образец за нашата носталгия към предишното ". Това сподели папа Франциск по време на неделната Света литургия, която отслужва на площад " Александър I Батенберг.

" Психологията ни води към мисълта, че би трябвало да се примирим. Тъгата съумява да разочарова всяка вяра, а по този метод се популяризира най-голямата опасност – сивият прагматизъм на живота, в който явно всичко се развива по естествения метод ", каза още папа Франциск.

" Да бъдеш християнин е апел да вярваш, че Божията обич е по-голяма от всяко оскърбление или грях. Една от най-големите болки или спънки, които изпитваме през днешния ден, не се корени в това да разберем, че Бог е обич, а в това, че сме почнали да го възвестяваме по подобен метод, че за мнозина това не е неговото име ", сподели още папата.

Снимка: Стоп кадър, Нова тв
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР